Placeholder

Citronrutor med maräng

Ingredienser

250 g rumsvarmt smör
3 dl socker
3 ägg
skal av 1 citron
0,5 dl citronsaft
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Maräng:
3 äggvitor
1,5 dl socker

Garnering:
apelsinrasp

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör och socker smidigt med elvisp. Tillsätt ägg, äggulor, citronskal och citronsaft och vispa till en porös smet.

3. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned i smeten. Bred ut smeten i en liten långpanna, 34 x 22 cm, klädd med bakplåtspapper.

4. Maräng:
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret, litet i taget, under vispning och vispa till en blank maräng. Bred marängen över smeten.

5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna och skär i rutor. Garnera med apelsinrasp.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.