250 g rumsvarmt smör
3 dl socker
3 ägg
skal av 1 citron
0,5 dl citronsaft
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Maräng:
3 äggvitor
1,5 dl socker
Garnering:
apelsinrasp
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och socker smidigt med elvisp. Tillsätt ägg, äggulor, citronskal och citronsaft och vispa till en porös smet.
3. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned i smeten. Bred ut smeten i en liten långpanna, 34 x 22 cm, klädd med bakplåtspapper.
4. Maräng:
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret, litet i taget, under vispning och vispa till en blank maräng. Bred marängen över smeten.
5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna och skär i rutor. Garnera med apelsinrasp.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…