Placeholder

Citronpannacotta

Ingredienser

2 gelatinblad
4 dl grädde
0,75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 citron
saft av 1 citron

Gör så här

1. Lägg gelatinbladen i en liten skål med kallt vatten ca 5 minuter.

2. Koka upp vispgrädde, vaniljsocker och socker. Koka tills första bubblan är synlig, sätt kastrullen åt sidan och tillsätt rivet citronskal. Avsluta med att pressa i citronsaft. Rör om utan att vispa.

3. Rör ned gelatinbladen så att de smälter i grädden. Häll upp i 4 portionsglas, ställ i kylskåp för att stelna ca 4 timmar.

4. Dekorera med förslagsvis mosade färska jordgubbar och jordgubbshalvor.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr