2 gelatinblad
4 dl grädde
0,75 dl socker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 citron
saft av 1 citron
1. Lägg gelatinbladen i en liten skål med kallt vatten ca 5 minuter.
2. Koka upp vispgrädde, vaniljsocker och socker. Koka tills första bubblan är synlig, sätt kastrullen åt sidan och tillsätt rivet citronskal. Avsluta med att pressa i citronsaft. Rör om utan att vispa.
3. Rör ned gelatinbladen så att de smälter i grädden. Häll upp i 4 portionsglas, ställ i kylskåp för att stelna ca 4 timmar.
4. Dekorera med förslagsvis mosade färska jordgubbar och jordgubbshalvor.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng