Citronpaj med kikärtsmaräng / zeta

Ingredienser

Pajdeg
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
1 dl Rapsolja
1 ägg till pensling

Fyllning
Saft av fyra stora citroner 200 g
Skal av 2 citroner
2 1/2 dl strösocker
1 vaniljstång
2 ägg
2 äggulor
1 gelatinblad
1 dl mascarpone
2 msk Rapsolja
1 äggvita till pensling

Maräng
Spad av 1 frp Kikärtor Ekologiska
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljextrakt
2 tsk citronsaft

Gör så här

Blanda snabbt ihop alla ingredienser till pajskalet så det blir en smidig deg.

Plasta in och låt vila kylen i 60 min.

Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper till 3 mm tjocklek och klä en 24 cm pajform.

Nagga botten med en gaffel och förgrädda i 200 grader i ca 15 min.

Pensla hela botten och kantens insida med uppvispad äggvita.

Fyllningen

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

Riv skalet av citronerna och pressa ur så mycket saft som möjligt ner i en kastrull.

Blanda ner socker, ägg, äggulor och urskrapad vaniljstång och sjud under uppsikt och omrörning tills det tjocknar.

Krama ur gelatinbladen och rör ner i kastrullen.

Vispa ner mascarpone så det blandas jämnt.

Häll i oljan och vispa upp snabbt.

Häll fyllningen i pajskalet och ställ att svalna och stelna till.

Marängen

Sila bort kikärtorna och häll allt spad i en bunke.

Vispa upp på hög effekt till ett vitt skum.

Fortsätt vispa och häll sakta ner sockret, vaniljextraktet och citronsaften.

Vispa tills marängen blivit blank och fin.

Fyll en spritspåse och dekorera den avsvalnade pajen i fint mönster!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.