Placeholder

Citronmousse med hallon

Ingredienser

2 gelatinblad
3 ägg
1,25 dl socker
saft och skal av 2 citroner
3 dl vispgrädde

Garnering:
100 g hallon
citronmelissblad

Gör så här

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt ligga ca 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum och vispa äggulor och socker pösigt.

2. Häll citronsaft och -skal i en kastrull, tillsätt lätt urkramade gelatinblad och låt smälta på svag värme. Vänd ned gelatinet i äggulevispet och låt svalna.

3. Vispa grädden och vänd ned 3/4 i krämen. Vänd ned äggvitorna. Fördela i 8 små glas och låt stå kallt 3 - 4 timmar.

4. Lägg en klick grädde på och toppa med hallon och citronmelissblad.

8 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.