2 gelatinblad
3 ägg
1,25 dl socker
saft och skal av 2 citroner
3 dl vispgrädde
Garnering:
100 g hallon
citronmelissblad
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt ligga ca 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum och vispa äggulor och socker pösigt.
2. Häll citronsaft och -skal i en kastrull, tillsätt lätt urkramade gelatinblad och låt smälta på svag värme. Vänd ned gelatinet i äggulevispet och låt svalna.
3. Vispa grädden och vänd ned 3/4 i krämen. Vänd ned äggvitorna. Fördela i 8 små glas och låt stå kallt 3 - 4 timmar.
4. Lägg en klick grädde på och toppa med hallon och citronmelissblad.
8 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…