2 ägg
3,5 dl socker
rivet skal av 1 citron
2 msk citronsaft
125 g riven mandelmassa
2 malda bittermandlar
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
2 dl mjölk
200 g smält smör
Glasyr:
4 dl florsocker
2 - 3 msk citronsaft
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Riv citronskal och mandelmassa fint. Blanda ned det i äggsmeten.
3. Blanda malen bittermandel, bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke. Rör ned det i äggsmeten. Tillsätt mjölk och smör och vispa ihop allt till en slät smet.
4. Häll smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan längst ned i ugnen 30 - 35 minuter. Låt den svalna i formen.
5. Glasyr:
Blanda florsocker och saft från citronen till en bredbar glasyr.
6. Skär bort kanterna om du vill ha en snygg kant. Bred glasyren på kakan och låt den stelna innan du skär upp kakan i rutor.
25 - 30 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng