Placeholder

Citroncheesecake

Ingredienser

Botten:

15 digestivekex

75 g Arla® Svenskt Smör

Fyllning:

750 g Arla® färskost naturell

2½ dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 msk vetemjöl

3 dl Arla® gräddfil

3 ägg

1 äggula

cest och saft av 1 citron

1 dl lemon curd

Gör så här

Botten:

Sätt ugnen på 200°. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Mixa kexen. Smält smöret i en kastrull och blanda med smulorna.
Tryck ut blandningen i formen. Grädda mitt i ugnen 8-10 min. Ta ut och låt botten kallna.

Fyllning:

Vispa färskost, socker, vaniljsocker, mjöl och 2 dl gräddfil fluffigt.
Vispa i ett ägg i taget, avsluta med äggulan. Rör i citronsaft och skal.
Häll smeten i formen, sänk värmen till 125° och grädda i 50–60 min. Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare ca 1 tim. Låt svalna.
Ställ cheesecaken i kylen i minst 6 tim, gärna över natten, så att den stelnar ordentligt. Toppa med lemoncurd och resten av gräddfilen. Servera

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr