Botten:
15 digestivekex
75 g Arla® Svenskt Smör
Fyllning:
750 g Arla® färskost naturell
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk vetemjöl
3 dl Arla® gräddfil
3 ägg
1 äggula
cest och saft av 1 citron
1 dl lemon curd
Botten:
Sätt ugnen på 200°. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Mixa kexen. Smält smöret i en kastrull och blanda med smulorna.
Tryck ut blandningen i formen. Grädda mitt i ugnen 8-10 min. Ta ut och låt botten kallna.
Fyllning:
Vispa färskost, socker, vaniljsocker, mjöl och 2 dl gräddfil fluffigt.
Vispa i ett ägg i taget, avsluta med äggulan. Rör i citronsaft och skal.
Häll smeten i formen, sänk värmen till 125° och grädda i 50–60 min. Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare ca 1 tim. Låt svalna.
Ställ cheesecaken i kylen i minst 6 tim, gärna över natten, så att den stelnar ordentligt. Toppa med lemoncurd och resten av gräddfilen. Servera
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng