Placeholder

Citron- och kardemummamousse med syrliga bär

Ingredienser

1 gelatinblad
1 äggvita
0,5 dl socker
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
3 msk citronsaft
rivet skal av 1 citron
1 dl turkisk yoghurt
3 krm stött kardemumma
300 g blandade bär

Gör så här

1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa äggvitan. Tillsätt sockret litet i taget och vispa till ett fast skum. Ta en ny bunke och vispa grädden tillsammans med vaniljsockret.

2. Häll av vattnet från gelatinbladet och lägg gelatinet i en kastrull med citronsaft och -skal. Värm försiktigt tills gelatinet smält.

3. Häll blandningen i en skål och tillsätt yoghurten. Vänd ned grädde och äggvita i citronyoghurten. Krydda med kardemumma.

4. Varva moussen med bären i glas och låt stå kallt minst 2 timmar.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.