1 gelatinblad
1 äggvita
0,5 dl socker
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
3 msk citronsaft
rivet skal av 1 citron
1 dl turkisk yoghurt
3 krm stött kardemumma
300 g blandade bär
1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa äggvitan. Tillsätt sockret litet i taget och vispa till ett fast skum. Ta en ny bunke och vispa grädden tillsammans med vaniljsockret.
2. Häll av vattnet från gelatinbladet och lägg gelatinet i en kastrull med citronsaft och -skal. Värm försiktigt tills gelatinet smält.
3. Häll blandningen i en skål och tillsätt yoghurten. Vänd ned grädde och äggvita i citronyoghurten. Krydda med kardemumma.
4. Varva moussen med bären i glas och låt stå kallt minst 2 timmar.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng