Rivet skal av 1 citron
100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 tsk malen ingefära
1 dl neutral olja
4 dl vetemjöl
1 tsk hjorthornssalt
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Rör ihop smör, socker och ingefära med elvisp. Tillsätt olja och mjöl blandat med hjorthornssalt och arbeta ihop till en deg. Blanda i citronskalet.
3. Forma degen till bollar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
4. Låt kakorna kallna på galler.
Ca 40 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…