Cinnas bröd

Ingredienser

1,5 dl havregryn
0,5 dl vetegroddar eller vetekli
0,5 dl linfrön
3 dl kallt vatten eller mjölk

2,5 dl vatten
50 g smör eller 0,5 dl olja

50 g jäst
1 msk sirap/honung/socker
1 tsk salt
8- 10 dl mjöl
3-4 dl mjöl till utbak

Gör så här

Blanda havregryn, vetegroddar/vetekli, linfrön och vatten/mjölk i en bunke på kvällen och låt stå i kylen över natten.

Dagen efter smula jästen i en stor bunke.
Koka upp vatten/mjölk och blanda med den kalla röran och rör i fett. Häll över jästen. Blanda i salt och sirap/honung/socker.

Rör ner mjölet och kör med degkrok i ca 5 min.

Häll ut degen på mjölat bakbord. Platta till degen med mjölade plasthandskar (knåda ej!) och skär ut bitar.

Låt jäsa i 15-20 min. Grädda i ugnen 5-7 min 225 grader

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.