1,5 dl havregryn
0,5 dl vetegroddar eller vetekli
0,5 dl linfrön
3 dl kallt vatten eller mjölk
2,5 dl vatten
50 g smör eller 0,5 dl olja
50 g jäst
1 msk sirap/honung/socker
1 tsk salt
8- 10 dl mjöl
3-4 dl mjöl till utbak
Blanda havregryn, vetegroddar/vetekli, linfrön och vatten/mjölk i en bunke på kvällen och låt stå i kylen över natten.
Dagen efter smula jästen i en stor bunke.
Koka upp vatten/mjölk och blanda med den kalla röran och rör i fett. Häll över jästen. Blanda i salt och sirap/honung/socker.
Rör ner mjölet och kör med degkrok i ca 5 min.
Häll ut degen på mjölat bakbord. Platta till degen med mjölade plasthandskar (knåda ej!) och skär ut bitar.
Låt jäsa i 15-20 min. Grädda i ugnen 5-7 min 225 grader
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng