Placeholder

Ciabatta över natten (super enkelt och supergott)

Ingredienser

50 gram jäst
7 dl kallt vatten
1 tsk salt
3/4 dl mörk sirap
Ca 14 dl dinkelsikt

Gör så här

Smula jästen i en bunke. Lägg i salt och sirap och häll över vattnet. Blanda tills all jäst är upplöst.

Blanda i mjölet och rör om tills degen är klumpfri. Degen ska vara ganska lös.

Täck med plastfolie och ställ i kylen över natten, eller minst 8 timmar.

Utbakning
Sätt ugnen på 225 grader.

Forma frallor och lägg på bakplåtspapper. De behöver inte jäsa igen. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.