50 gram jäst
7 dl kallt vatten
1 tsk salt
3/4 dl mörk sirap
Ca 14 dl dinkelsikt
Smula jästen i en bunke. Lägg i salt och sirap och häll över vattnet. Blanda tills all jäst är upplöst.
Blanda i mjölet och rör om tills degen är klumpfri. Degen ska vara ganska lös.
Täck med plastfolie och ställ i kylen över natten, eller minst 8 timmar.
Utbakning
Sätt ugnen på 225 grader.
Forma frallor och lägg på bakplåtspapper. De behöver inte jäsa igen. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…