2 msk smör
2 gula lökar
600 g köttfärs
2 msk vetemjöl
2 burkar krossade tomater
4 msk tomatpuré
3 lagerblad
2 tsk salt
2 tsk svartpeppar
3 dl vitt vin
16 medelstora potatisar
3 dl vispgrädde
4 dl riven ost
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka löken och bryn den i smöret. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är smulig. Tillsätt vetemjöl och rör om.
3. Häll i krossade tomater, tomatpuré, salt, peppar och lagerblad. Häll i vinet och låt koka 10 minuter på svag värme.
4. Skala och skiva potatisen. Varva potatis och köttfärssås i en ugnssäker form, potatis i understa lagret och köttfärs i översta.
5. Blanda grädde och riven ost, häll blandningen över gratängen och sätt in i ugnen 45 minuter - 1 timme.
6. Servera med en sallad.
8 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…