Placeholder

CH:s gratäng

Ingredienser

2 msk smör
2 gula lökar
600 g köttfärs
2 msk vetemjöl
2 burkar krossade tomater
4 msk tomatpuré
3 lagerblad
2 tsk salt
2 tsk svartpeppar
3 dl vitt vin
16 medelstora potatisar
3 dl vispgrädde
4 dl riven ost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Hacka löken och bryn den i smöret. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är smulig. Tillsätt vetemjöl och rör om.

3. Häll i krossade tomater, tomatpuré, salt, peppar och lagerblad. Häll i vinet och låt koka 10 minuter på svag värme.

4. Skala och skiva potatisen. Varva potatis och köttfärssås i en ugnssäker form, potatis i understa lagret och köttfärs i översta.

5. Blanda grädde och riven ost, häll blandningen över gratängen och sätt in i ugnen 45 minuter - 1 timme.

6. Servera med en sallad.

8 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.