Chorizo chicken stew

Ingredienser

1 matsked olivolja
300 g chorizo
4 tsk rökt paprika pulver
5 kycklinglår
Havssalt och svartpeppar
1 rödlök finhackad
3 klyftor vitlök finhackade
150 ml (3dl) rött vin
800g (2burkar) plommon tomater el körsbärstomater går också bra.
500 ml kycklingbuljong
800 g cannelinibönor sköljda
Bladpersilja
Något gott lantbröd

Gör så här

1. Hetta upp olja i en stor gryta, ner med chorizon och stek till fin yta. Tillsätt rökt paprikapulver.
2 lyft ur chorizon med hålslev och stek den kryddade kycklingen (havssalt och peppar) i oljan från chorizon, lyft ur. Stek sedan vitlök ock rödlök i samma smörja tills löken mjuknat.
3. Häll i rödvinet och tomaterna ( jag kör med potatispress och håller den djupt ner i grytan för det skvätter)
4. I med buljongen och koka upp.
5. I med kyckling och chorizon lägg på lock och koka upp, sänk värmen och sjud sedan i 50 min.
6. 5 min innan det är klart släng i bönor, sedan garnera med persilja och servera.
Detta är ett recept jag ändrat på från köket. se

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.