1 matsked olivolja
300 g chorizo
4 tsk rökt paprika pulver
5 kycklinglår
Havssalt och svartpeppar
1 rödlök finhackad
3 klyftor vitlök finhackade
150 ml (3dl) rött vin
800g (2burkar) plommon tomater el körsbärstomater går också bra.
500 ml kycklingbuljong
800 g cannelinibönor sköljda
Bladpersilja
Något gott lantbröd
1. Hetta upp olja i en stor gryta, ner med chorizon och stek till fin yta. Tillsätt rökt paprikapulver.
2 lyft ur chorizon med hålslev och stek den kryddade kycklingen (havssalt och peppar) i oljan från chorizon, lyft ur. Stek sedan vitlök ock rödlök i samma smörja tills löken mjuknat.
3. Häll i rödvinet och tomaterna ( jag kör med potatispress och håller den djupt ner i grytan för det skvätter)
4. I med buljongen och koka upp.
5. I med kyckling och chorizon lägg på lock och koka upp, sänk värmen och sjud sedan i 50 min.
6. 5 min innan det är klart släng i bönor, sedan garnera med persilja och servera.
Detta är ett recept jag ändrat på från köket. se
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng