12p
3 dl vispgrädde
3 msk erytritol
200 g sockerfri mörk choklad
100 g smör
¼ tsk flingsalt
200 g hasselnötter
100 g pumpakärnor
Koka upp grädde och sötning i en kastrull. Låt småputtra i några minuter. Sänk värmen.
Dela chokladen och smöret i mindre bitar och lägg dem i grädden tillsammans med salt. Smält och rör ihop till en jämn smet.
Rosta hasselnötter och pumpakärnor i en stor torr stekpanna. Grovhacka dem och lägg i nästan allt i chokladsmeten (spara ungefär en deciliter till topping).
Blanda ihop.
Häll chokladsmeten i en bakplåtspappersklädd springform (20 cm). Strö över resten av hasselnötterna och pumpakärnorna. Toppa eventuellt med extra flingsalt.
Täck över tårtan med plastfolie och ställ in i kylskåpet i minst en timme tills chokladen har stelnat.
Tips
Gör tårtan ännu juligare genom att blanda ner 1 msk pepparkakskrydda i chokladsmeten.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng