Chokladtårta med rostade hasselnötter och pumpafrön

Ingredienser

12p

3 dl vispgrädde
3 msk erytritol
200 g sockerfri mörk choklad
100 g smör
¼ tsk flingsalt
200 g hasselnötter
100 g pumpakärnor

Gör så här

Koka upp grädde och sötning i en kastrull. Låt småputtra i några minuter. Sänk värmen.

Dela chokladen och smöret i mindre bitar och lägg dem i grädden tillsammans med salt. Smält och rör ihop till en jämn smet.

Rosta hasselnötter och pumpakärnor i en stor torr stekpanna. Grovhacka dem och lägg i nästan allt i chokladsmeten (spara ungefär en deciliter till topping).

Blanda ihop.

Häll chokladsmeten i en bakplåtspappersklädd springform (20 cm). Strö över resten av hasselnötterna och pumpakärnorna. Toppa eventuellt med extra flingsalt.

Täck över tårtan med plastfolie och ställ in i kylskåpet i minst en timme tills chokladen har stelnat.

Tips
Gör tårtan ännu juligare genom att blanda ner 1 msk pepparkakskrydda i chokladsmeten.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.