Tårtbotten:
3 ägg
3 dl socker
75 gr smör
1 ½ dl mjölk
4 dl mjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao
Nutellakrämen:
3 dl vispgrädde
1 dl nutella
1. Värm ugnen till 175°C och börja med tårtbotten.
2. Vispa ägg och socker så det blir ganska poröst.
3. Smält smöret, lyft bort kastrullen från plattan och blanda ner mjölken.
4. Vispa ner smörblandningen i äggblandningen.
5. Ta en ny bunke och blanda mjölet, bakpulvret och kakaon.
6. Vispa sedan ner mjölblandningen i äggblandningen.
7. Häll smeten i en smord och ströbröad springform.
8. Grädda ca 40 minuter i ugnen.
9. När tårtbotten är klar så måste den svalna helt under en bakduk innan du gör nästa steg.
10. När du gör nutellakrämen så vispar du grädden tills den blir ganska fast.
11. Rör sedan ner nutellan i grädden försiktigt med en sked.
12. Dela tårtbotten så du får två skivor och smeta ut nutellakrämen över botten.
13. Lägg på locket och smeta nutellakrämen över hela tårtan.
Dekorera som du känner för, vi tog strössel och täckte hela tårtan med det.
Denna blev riktigt god och man kan ha den i kylskåpet över natten utan att den blir torr.
(Fler recept finns via min blogg http://saraabrahamsson.se)
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…