100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 msk ljus sirap
Fyllning:
ca 400 g valfri choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör ihop smör och socker. Tillsätt de torra ingredienserna och sirapen och arbeta snabbt ihop till en deg. Rulla degen till en tjock rulle och dela den i tre delar.
3. Lägg ut tre rader chokladbitar, ca 25 cm långa, på en bakpappersklädd plåt. Rulla ut längderna ca 25 cm långa, lägg dem ovanpå raderna med choklad och platta till dem lätt med fingrarna.
4. Grädda längderna mitt i ugnen ca 15 minuter. Skär dem i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Låt kakorna svalna på plåten.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…