Placeholder

Chokladrutor med kolagrädde

Ingredienser

100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
2 dl rörsocker
1,5 dl vetemjöl
2 tsk kanel
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1,5 dl frysta tranbär
eller lingon

Kolagrädde:
4 dl vispgrädde
2 dl karamelliserad mjölk

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en liten långpanna, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.

2. Smält smöret. Ta från värmen, bryt ned chokladen och rör tills den smält. Vispa ägg och socker pösigt.

3. Vispa ned chokladen i äggvispet. Blanda mjöl, kanel, bakpulver, vaniljpulver och vispa ned i smeten. Bred ut smeten i formen och strö över bär.

4. Grädda kakan i mitten av ugnen 18 - 20 minuter. Låt kakan kallna och förvara i kylen. Skär i rutor vid servering.

5. Grädde:
Vispa grädden ganska hårt. Mjukrör den karamelliserade mjölken och vänd ned den i grädden.

12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.