100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
2 dl rörsocker
1,5 dl vetemjöl
2 tsk kanel
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1,5 dl frysta tranbär
eller lingon
Kolagrädde:
4 dl vispgrädde
2 dl karamelliserad mjölk
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en liten långpanna, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
2. Smält smöret. Ta från värmen, bryt ned chokladen och rör tills den smält. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Vispa ned chokladen i äggvispet. Blanda mjöl, kanel, bakpulver, vaniljpulver och vispa ned i smeten. Bred ut smeten i formen och strö över bär.
4. Grädda kakan i mitten av ugnen 18 - 20 minuter. Låt kakan kallna och förvara i kylen. Skär i rutor vid servering.
5. Grädde:
Vispa grädden ganska hårt. Mjukrör den karamelliserade mjölken och vänd ned den i grädden.
12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk