Placeholder

Chokladrulltårta med hallonkräm

Ingredienser

3 stora ägg
1,5 dl socker
5 msk potatismjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 dl vispgrädde
0,5 burk Kesella
0,5 dl socker
200 g hallon

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta ned blandningen i äggvispet och rör om försiktigt.

3. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.

4. Strö litet socker över ytan och stjälp upp på bakpapper. Pensla med kallt vatten på papperet och dra försiktigt loss det. Vänd papperet och låt kakan svalna under det och en handduk.

5. Vispa grädden och blanda med Kesella och socker. Rör sist ned hallonen. Bred krämen på kakan och rulla ihop från långsidan med hjälp av papperet.

Ca 12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.