Botten:
3 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
6 msk O'Boypulver
2 msk kakao
150 g smör
2 ägg
1,5 dl kokande vatten
Fyllning:
200 g ljus eller mörk blockchoklad
4 dl vispgrädde
3 tsk vaniljsocker
2 tsk socker
4 krm arrakessens
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund form, ca 22 cm.
2. Smält smöret och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser, vänd ned de lätt uppvispade äggen, smöret och sist det heta vattnet.
3. Grädda kakan ca 40 minuter eller tills den känns klar. Låt kakan kallna ordentligt i kyl eller frys.
4. Hacka blockchokladen. Vispa grädden med socker och vaniljsocker och smaksätt med arrak. Rör ned den hackade chokladen men spara litet till garnering.
5. Dela kakan i 3 bottnar. Bred chokladgrädden mellan och ovanpå bottnarna. Garnera med resten av chokladen.
6 - 8 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng