Placeholder

Chokladparfait

Ingredienser

100 g mörk choklad
0,5 dl mjölk
4 äggulor
1 dl farin
3 dl vispgrädde

Gör så här

1. Koka upp mjölken i en kastrull. Ta från värmen. Lägg i chokladen i bitar och låt den smälta.

2. Rör ihop äggulor och florsocker. Vispa grädden. Rör ned äggsmeten och litet av grädden i den smälta chokladen. Rör i resten av grädden och häll smeten i en form på ca 1 l.

3. Frys 4 - 5 timmar. Låt den stå i kylen ca 30 minuter. Doppa skålen i varmt vatten och stjälp upp parfaiten på ett fat eller skeda upp den i portionsskålar.

4. Toppa med litet flingsalt.

4 - 6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.