125 g mörk choklad, 70%
2 äggulor
3 msk florsocker
3 msk starkt, nybryggt kaffe
3 dl vispgrädde
chokladflisor
1. Bryt chokladen i små bitar och smält den. Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna något.
2. Rör ned äggulorna i chokladen, en i taget, och rör mellan varje. Tillsätt florsocker och kaffe och låt chokladsmeten svalna.
3. Vispa grädden, men inte alltför hårt. Vänd ned grädden i smeten och fördela den sedan i portionsskålar.
4. Ställ moussen i kylen några timmar och strö över litet chokladflisor före servering.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…