Placeholder

Chokladmousse med kaffe

Ingredienser

125 g mörk choklad, 70%
2 äggulor
3 msk florsocker
3 msk starkt, nybryggt kaffe
3 dl vispgrädde
chokladflisor

Gör så här

1. Bryt chokladen i små bitar och smält den. Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna något.

2. Rör ned äggulorna i chokladen, en i taget, och rör mellan varje. Tillsätt florsocker och kaffe och låt chokladsmeten svalna.

3. Vispa grädden, men inte alltför hårt. Vänd ned grädden i smeten och fördela den sedan i portionsskålar.

4. Ställ moussen i kylen några timmar och strö över litet chokladflisor före servering.

6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.