Placeholder

Chokladglass med hallon

Ingredienser

4 dl vispgrädde
3 äggulor
5 msk socker
100 g mörk blockchoklad
0,5 msk vaniljsocker
200 g färska hallon

Garnering:
färska hallon

Gör så här

1. Värm grädden i en kastrull tills den når kokpunkten. Vispa äggulor och socker pösigt i en rostfri bunke. Tillsätt grädden i en fin stråle under vispning.

2. Ställ bunken i ett vattenbad och fortsätt vispa smeten tills den tjocknar, ca 8 minuter.

3. Lyft upp bunken ur vattenbadet. Bryt chokladen i bitar och blanda ned den i smeten. Rör tills chokladen smält.

4. Låt smeten kallna. Smaksätt med vaniljsocker och blanda ned hallonen samt ev bärsaft. Frys glassen minst 6 timmar.

5. Låt glassen tina 30 minuter före serveringen så att den hinner mjukna. Skeda upp den i portionsglas, garnera med färska bär och servera.

4 - 6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.