4 dl vispgrädde
3 äggulor
5 msk socker
100 g mörk blockchoklad
0,5 msk vaniljsocker
200 g färska hallon
Garnering:
färska hallon
1. Värm grädden i en kastrull tills den når kokpunkten. Vispa äggulor och socker pösigt i en rostfri bunke. Tillsätt grädden i en fin stråle under vispning.
2. Ställ bunken i ett vattenbad och fortsätt vispa smeten tills den tjocknar, ca 8 minuter.
3. Lyft upp bunken ur vattenbadet. Bryt chokladen i bitar och blanda ned den i smeten. Rör tills chokladen smält.
4. Låt smeten kallna. Smaksätt med vaniljsocker och blanda ned hallonen samt ev bärsaft. Frys glassen minst 6 timmar.
5. Låt glassen tina 30 minuter före serveringen så att den hinner mjukna. Skeda upp den i portionsglas, garnera med färska bär och servera.
4 - 6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…