Chokladform med bärkompott och grädde

Ingredienser

100g Fazer Blockchoklad mörk, Smält
2dl Hallon
2dl Blåbär
1dl Hermesetas Stevia Lättströ
Citronsaft
10g Lidl reduce fat grädde
8 aluminiumform
(10G vispad vispgrädde)

Gör så här

Ha ner bären och Stevia i en kastrull och låt små puttra under lock 5 min
rör om lite då och då.
Ta av från värmen, tillsätt lite citronsaft och låt de svalna.
Smält chokladen i en skål över ett vattenbad
Klicka i chokladen i en form i taget.
Snurra formarna på sidan lite så de går upp på kanten
In i kylen och låt stelna.
Ta sedan försiktigt av formen.
Antingen riv upp den försiktigt eller tryck ut chokladen.
Ha kompotten i formarna och in i kylen.
Spruta på grädde innan servering

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.