chokladfondant med bärglass

Ingredienser

INGREDIENSER

Fondant:
150 g mörk choklad minst 70%
100 g smör
2 äggulor
1 helt ägg
1/2 tsk vaniljpulver
Bärglass:
1 dl frysta hallon
1/2 dl fryst mango
1 dl kvarg (jag tog sockerfri vanilj)

Gör så här

INSTRUKTIONER

Sätt ugnen på 200 gr.
Smält smöret med chokladen på låg värme. När chokladen smält, ta bort från plattan. Det ska aldrig sjuda utan bara smälta.
Vispa äggen + gulorna riktigt pösigt. Rör ner chokladen och vaniljpulvret.
Häll upp i creme bruléformar.
Sätt in i ugnen i ca 6-10 minuter, beroende på ugn. När ytan blivit matt och chokladen rundat sig så är den klar att ta ut. Ta hellre ut liiiite för tidigt än för sent. Jag hade mina inne i 8 minuter men jag har en stor ugn.
Mixa ihop ingredienserna med stavmixer och skeda upp glassen omedelbart och servera med fondanten.
Åsa Falkman Eriksson

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.