Botten
100 g smör
250 g digestivekex
Fyllning
200 g mjölkchoklad
5 dl vispgrädde
200 g färskost
1 msk florsocker
10-14 st maränger
Garnering
några maränger
25 g mjölkchoklad, smält
1. Smält smöret och rör ihop med krossade digestivekex.
2. Tryck ut smuldegen i en limpform klädd med bakplåtspapper.
3. Smält ca 100 g av chokladen över vattenbad och grovhacka resten. Vispa grädden men inte för hårt. Blanda ner chokladen (både smält och hackad), färskost och florsocker i grädden.
4. Häll smeten ovanpå smulbotten. Tryck ner maränger i smeten.
5. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. tag fram en stund innan servering och ringla smält choklad över.
6. Förvara i frysen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…