Chokladcheesecake med maränger

Ingredienser

Botten

100 g smör
250 g digestivekex

Fyllning

200 g mjölkchoklad
5 dl vispgrädde
200 g färskost
1 msk florsocker
10-14 st maränger

Garnering

några maränger
25 g mjölkchoklad, smält

Gör så här

1. Smält smöret och rör ihop med krossade digestivekex.

2. Tryck ut smuldegen i en limpform klädd med bakplåtspapper.

3. Smält ca 100 g av chokladen över vattenbad och grovhacka resten. Vispa grädden men inte för hårt. Blanda ner chokladen (både smält och hackad), färskost och florsocker i grädden.

4. Häll smeten ovanpå smulbotten. Tryck ner maränger i smeten.

5. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. tag fram en stund innan servering och ringla smält choklad över.

6. Förvara i frysen.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.