Placeholder

Chokladbitar

Ingredienser

150 g smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
rivet skal av 1 apelsin

Chokladkräm:
100 g smör
2 dl vispgrädde
4 msk socker
2 tsk vetemjöl
2 msk kakao

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.

2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned smör och mjölk. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och apelsinskal. Rör ned i äggsmeten.

3. Bred ut smeten i långpannan och grädda 10 - 15 minuter. Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper. Lossa papperet från kakan och låt den svalna.

4. Smält smöret till krämen. Tillsätt grädde, socker, mjöl och kakao. Koka krämen ca 5 minuter tills den tjocknar. Bred den över kakan.

5. Garnera kakan, skär upp den i bitar och servera med vispad grädde.

30 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.