150 g smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
rivet skal av 1 apelsin
Chokladkräm:
100 g smör
2 dl vispgrädde
4 msk socker
2 tsk vetemjöl
2 msk kakao
1. Sätt ugnen på 225 grader. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned smör och mjölk. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och apelsinskal. Rör ned i äggsmeten.
3. Bred ut smeten i långpannan och grädda 10 - 15 minuter. Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper. Lossa papperet från kakan och låt den svalna.
4. Smält smöret till krämen. Tillsätt grädde, socker, mjöl och kakao. Koka krämen ca 5 minuter tills den tjocknar. Bred den över kakan.
5. Garnera kakan, skär upp den i bitar och servera med vispad grädde.
30 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng