Placeholder

Chokladbitar

Ingredienser

375 g smör
6 ägg
6 dl socker
2 msk vaniljsocker
1 dl kakao
200 g Marabou mjölkchoklad
4,5 dl vetemjöl

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm.

2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i vaniljsocker och kakaopulver.

3. Blanda i mjöl och smör. Häll smeten i långpannan.

4. Hacka chokladen i bitar efter smak och strö den jämnt över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.

5. Kakan ska vara litet kladdig när den är färdigbakad. Låt den svalna innan den skärs upp i rutor.

6. Kakan går fint att frysa.

35 st

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.