Bottnarna
250g mandelmassa
1 ½ dl socker
3/4 dl äggvita
Smörkräm
250g smör
3dl florsocker
35g kokosfett eller mer smör
1½ dl grädde
1 ägggula
1msk socker
2tsk potatismjöl
2tsk vaniljsocker
100g smält choklad
Garnering
150g smält choklad
Smaktillsatser
Apelsin
Pepparmyntsolja
Hallonextrakt
Ca 70st. 175 grader under 9-10 minuter. Blanda allt till bottnarna och spritsa ca 1 tsk på lätt mjölad plåt.
Rör smör och socker i en bunke. Sjud i en kastrull grädde, äggula, socker och potatismjöl. Svag värme och blanda i smör. Rör sist i choklad och vaniljsocker, ställ den färdiga krämen i kylskåp tills den stelnat lite. Bred krämen på undersidan av kakorna. Ställ in kakorna en stund i kylen innan det är dags att doppa dem i choklad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…