Placeholder

Chokladbiskvier

Ingredienser

Bottnarna
250g mandelmassa
1 ½ dl socker
3/4 dl äggvita

Smörkräm
250g smör
3dl florsocker
35g kokosfett eller mer smör
1½ dl grädde
1 ägggula
1msk socker
2tsk potatismjöl
2tsk vaniljsocker
100g smält choklad

Garnering
150g smält choklad

Smaktillsatser
Apelsin
Pepparmyntsolja
Hallonextrakt

Gör så här

Ca 70st. 175 grader under 9-10 minuter. Blanda allt till bottnarna och spritsa ca 1 tsk på lätt mjölad plåt.
Rör smör och socker i en bunke. Sjud i en kastrull grädde, äggula, socker och potatismjöl. Svag värme och blanda i smör. Rör sist i choklad och vaniljsocker, ställ den färdiga krämen i kylskåp tills den stelnat lite. Bred krämen på undersidan av kakorna. Ställ in kakorna en stund i kylen innan det är dags att doppa dem i choklad.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.