Bottnarna
250g mandelmassa
1 ½ dl socker
3/4 dl äggvita
Smörkräm
250g smör
3dl florsocker
35g kokosfett eller mer smör
1½ dl grädde
1 ägggula
1msk socker
2tsk potatismjöl
2tsk vaniljsocker
100g smält choklad
Garnering
150g smält choklad
Smaktillsatser
Apelsin
Pepparmyntsolja
Hallonextrakt
Ca 70st. 175 grader under 9-10 minuter. Blanda allt till bottnarna och spritsa ca 1 tsk på lätt mjölad plåt.
Rör smör och socker i en bunke. Sjud i en kastrull grädde, äggula, socker och potatismjöl. Svag värme och blanda i smör. Rör sist i choklad och vaniljsocker, ställ den färdiga krämen i kylskåp tills den stelnat lite. Bred krämen på undersidan av kakorna. Ställ in kakorna en stund i kylen innan det är dags att doppa dem i choklad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng