Placeholder

Chokladbiskvier med dulce de leche

Ingredienser

Biskvibottnar
250 g mandelmassa
125 g strösocker (ca 1,3 dl)
60 g äggvita (ca 2)

Smörkräm
150 g mjölkchoklad
50 g dulce de leche
250 g osaltat smör, rumstempererat
10 g vaniljsocker (1 msk)
75 g äggvita (2–3)
120 g strösocker (ca 1,3 dl)
1 nypa salt

Dekor
300 g mjölkchoklad

Gör så här

1,5 h
15 biskvier

Gör så här:

Biskvibottnar
Blanda mandelmassa och socker, och lös upp massan med lite i taget av äggvitan tills du har en spritsbar konsistens.
Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen på 170 grader i ca 15 min, tills bottnarna fått en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.

Smörkräm
Hacka chokladen och smält försiktigt över ett vattenbad eller i mikron, låt svalna till ljummen temperatur.
Lägg äggvitor, socker och salt i en skål. Sätt skålen över ett vattenbad och värm på tills alla sockerkristaller har lösts upp, vispa mellan varven. Ta bort skålen från värmen och vispa marängen med en elvisp tills marängen är styv och har svalnat.
Vispa sedan ner lite i taget av smöret och därefter den smälta chokladen, smaksätt med dulce de leche.

Montering
Använd en matsked och stryk smörkrämen i långa drag över bottnarna så de får små runda toppar och ställ in kylen i 30 minuter.
Smält chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i mikron. Ta en liten kniv och stick ner centrerat i biskvin och doppa försiktigt i chokladen. Låt extra choklad rinna av innan du vänder på den. Låt chokladen stelna.

Biskvierna håller sig utmärkt i kylen i 1 vecka men är godast att äta rumstempererade

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.