Biskvibottnar
250 g mandelmassa
125 g strösocker (ca 1,3 dl)
60 g äggvita (ca 2)
Smörkräm
150 g mjölkchoklad
50 g dulce de leche
250 g osaltat smör, rumstempererat
10 g vaniljsocker (1 msk)
75 g äggvita (2–3)
120 g strösocker (ca 1,3 dl)
1 nypa salt
Dekor
300 g mjölkchoklad
1,5 h
15 biskvier
Gör så här:
Biskvibottnar
Blanda mandelmassa och socker, och lös upp massan med lite i taget av äggvitan tills du har en spritsbar konsistens.
Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen på 170 grader i ca 15 min, tills bottnarna fått en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.
Smörkräm
Hacka chokladen och smält försiktigt över ett vattenbad eller i mikron, låt svalna till ljummen temperatur.
Lägg äggvitor, socker och salt i en skål. Sätt skålen över ett vattenbad och värm på tills alla sockerkristaller har lösts upp, vispa mellan varven. Ta bort skålen från värmen och vispa marängen med en elvisp tills marängen är styv och har svalnat.
Vispa sedan ner lite i taget av smöret och därefter den smälta chokladen, smaksätt med dulce de leche.
Montering
Använd en matsked och stryk smörkrämen i långa drag över bottnarna så de får små runda toppar och ställ in kylen i 30 minuter.
Smält chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i mikron. Ta en liten kniv och stick ner centrerat i biskvin och doppa försiktigt i chokladen. Låt extra choklad rinna av innan du vänder på den. Låt chokladen stelna.
Biskvierna håller sig utmärkt i kylen i 1 vecka men är godast att äta rumstempererade
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…