500 g mandelmassa
2 äggvitor
1 dl socker
Fyllning:
250 g mjukt smör
100 g mjölkchoklad med dajmsmak
1 tsk vaniljsocker
3,5 - 4 dl florsocker
2 äggulor
Topping:
200 g mörk choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna, ca 25 x 30 cm, med bakplåtspapper.
2. Riv mandelmassan grovt i en skål. Rör ihop den med äggvita och socker och fördela smeten i formen.
3. Grädda mitt i ugnen ca 10 - 15 minuter eller tills botten fått vacker färg.
4. Rör ihop chokladkrämsfyllningen under tiden. Smält chokladen över vattenbad och rör ihop med resten av ingredienserna. Låt kakbotten svalna något innan du breder på chokladkrämsfyllningen.
5. Ställ i kylen och låt svalna helt. Smält chokladen och bred över. Låt kakan svalna men inte bli för kall, för då är det svårt att få till snygga portionsbitar när du skär upp den.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…