Placeholder

Chokladbiskvier i långpanna

Ingredienser

500 g mandelmassa
2 äggvitor
1 dl socker

Fyllning:
250 g mjukt smör
100 g mjölkchoklad med dajmsmak
1 tsk vaniljsocker
3,5 - 4 dl florsocker
2 äggulor

Topping:
200 g mörk choklad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna, ca 25 x 30 cm, med bakplåtspapper.

2. Riv mandelmassan grovt i en skål. Rör ihop den med äggvita och socker och fördela smeten i formen.

3. Grädda mitt i ugnen ca 10 - 15 minuter eller tills botten fått vacker färg.

4. Rör ihop chokladkrämsfyllningen under tiden. Smält chokladen över vattenbad och rör ihop med resten av ingredienserna. Låt kakbotten svalna något innan du breder på chokladkrämsfyllningen.

5. Ställ i kylen och låt svalna helt. Smält chokladen och bred över. Låt kakan svalna men inte bli för kall, för då är det svårt att få till snygga portionsbitar när du skär upp den.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.