Chokladbiskvier (hemmavariant)

Ingredienser

Bottnarna:
400 g Mandelmassa
3 Äggvitor

Smörkrämen:
200 g Smör
2 dl Florsocker
1 msk Vaniljsocker
2 msk Kakao

Glassyr:
200 g Mörkchoklad

Gör så här

1. Dela äggen och riv mandelmassan till bottnarna med ett rivjärn. Blanda mandelmassan och äggvitorna till en smidig smet.

2. Klicka/spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Se till att de är runda och någorlunda platta.

3. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 15-20 minuter. Låt bottnarna kallna och vänd de upp och ner.

4. Rör ihop alla ingredienser till smörmrämen. Lägg en klick på varje botten. Dra ut och ner fyllningen med hjälp av en slickepott så att fyllningen blir
lite toppig eller en sked för att få den lite rundare se till att den når ända ut i kanterna. Ställ i kyl att stelna i minst 1 timme.

5. Smält chokladen till glassyren i vattenbad.

6. Doppa varje biskvi i den smälta chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Förvars kallt. Biskvierna går bra att frysa men chokladen kan ändra färg.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.