Bottnarna:
400 g Mandelmassa
3 Äggvitor
Smörkrämen:
200 g Smör
2 dl Florsocker
1 msk Vaniljsocker
2 msk Kakao
Glassyr:
200 g Mörkchoklad
1. Dela äggen och riv mandelmassan till bottnarna med ett rivjärn. Blanda mandelmassan och äggvitorna till en smidig smet.
2. Klicka/spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Se till att de är runda och någorlunda platta.
3. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 15-20 minuter. Låt bottnarna kallna och vänd de upp och ner.
4. Rör ihop alla ingredienser till smörmrämen. Lägg en klick på varje botten. Dra ut och ner fyllningen med hjälp av en slickepott så att fyllningen blir
lite toppig eller en sked för att få den lite rundare se till att den når ända ut i kanterna. Ställ i kyl att stelna i minst 1 timme.
5. Smält chokladen till glassyren i vattenbad.
6. Doppa varje biskvi i den smälta chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Förvars kallt. Biskvierna går bra att frysa men chokladen kan ändra färg.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…