Receptet blir ca 30st
Botten:
500g Mandelmassa
250g Strösocker
125g Äggvita
Smörkräm:
500g Smör
250g Strösocker
60g Vatten
60g Äggula
Ca 150g mörkchoklad, mer eller mindre utefter egen smak
1. Sätt ugnen på 170°. Blanda sockret och lite av äggvitan så det får konsistensen att du kan forma en boll av det.
2. Tillsätt sedan mandelmassa och arbeta ihop till en jämn massa tillsätt sedan lite äggvita i taget.
3. Spritsa sedan bottnar i önskad storlek tänk på att de flyter ut en aning och grädda i ca 15min, men tiden varierar beroende på storlek så håll koll.
4. Frys sedan bottnarna i ca 1 timme innan du försöker lossa de från bakplåtspapperet. Efter att de blivit frysta släpper de enkelt utan att gå sönder.
5. Vispa undertiden äggulorna luftigt dvs ca 5-10 min på hög hastighet.
6. Koka upp sockerlagen till 118°.
7. Under vispning hälls sockerlagen över de vispade äggulorna. Vispa sedan tills smeten svalnat.
8. Tillsätt lite av det rumsvarma smöret åt gången och vispa därefter luftigt. Smaksätt sedan med smält choklad, men se till att temperaturen på chokladen är så nära smörkrämen i temperatur som möjligt så den inte skär sig. Skulle den skära sig så ta bort lite av smörkrämen, micra så den smälter och häll sedan tillbaka den över smörkrämen i en fin stråle under vispning, detta kan behöva upprepas.
9. Spritsa eller lägg med sked på smörkrämen på bottnarna som vänts upp och ner. Kyl tills smörkrämen är hård.
10. Smält och temperera om du har möjlighet mörk choklad att doppa biskvierna i.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…