Chokladbiskvier

Ingredienser

Receptet blir ca 30st

Botten:
500g Mandelmassa
250g Strösocker
125g Äggvita

Smörkräm:
500g Smör

250g Strösocker
60g Vatten

60g Äggula

Ca 150g mörkchoklad, mer eller mindre utefter egen smak

Gör så här

1. Sätt ugnen på 170°. Blanda sockret och lite av äggvitan så det får konsistensen att du kan forma en boll av det.

2. Tillsätt sedan mandelmassa och arbeta ihop till en jämn massa tillsätt sedan lite äggvita i taget.

3. Spritsa sedan bottnar i önskad storlek tänk på att de flyter ut en aning och grädda i ca 15min, men tiden varierar beroende på storlek så håll koll.

4. Frys sedan bottnarna i ca 1 timme innan du försöker lossa de från bakplåtspapperet. Efter att de blivit frysta släpper de enkelt utan att gå sönder.

5. Vispa undertiden äggulorna luftigt dvs ca 5-10 min på hög hastighet.

6. Koka upp sockerlagen till 118°.

7. Under vispning hälls sockerlagen över de vispade äggulorna. Vispa sedan tills smeten svalnat.

8. Tillsätt lite av det rumsvarma smöret åt gången och vispa därefter luftigt. Smaksätt sedan med smält choklad, men se till att temperaturen på chokladen är så nära smörkrämen i temperatur som möjligt så den inte skär sig. Skulle den skära sig så ta bort lite av smörkrämen, micra så den smälter och häll sedan tillbaka den över smörkrämen i en fin stråle under vispning, detta kan behöva upprepas.

9. Spritsa eller lägg med sked på smörkrämen på bottnarna som vänts upp och ner. Kyl tills smörkrämen är hård.

10. Smält och temperera om du har möjlighet mörk choklad att doppa biskvierna i.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.