4 Personer
125 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 nypa salt
2 ägg
vaniljglass och citronmeliss (till servering)
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och rör ned de torra ingredienserna samt äggen i kastrullen. Rör smeten slät och häll upp i smorda portionsformar.
Baka chokladbakelserna i mitten av ugnen i cirka 10–12 minuter. De ska vara kladdiga inuti. Servera med vaniljglass och garnera gärna med en kvist citronmeliss.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng