200 g smält smör
6 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 - 4 msk kakao
ca 2 dl röda vinbär
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
2. Smält smöret, lägg i sockret och rör om. Tillsätt äggen och blanda väl. Sikta sedan ned vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Häll smeten i långpannan och lägg i vinbären.
3. Grädda mitt i ugnen 20 - 25 minuter. Låt kakan kallna under pannan och skär sedan upp i rutor.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng