Placeholder

Choklad- och kokostårta

Ingredienser

Botten:
4 dl kokos
0,5 dl socker
0,5 dl farin
0,5 dl ljus sirap
1 msk kakao
1 msk vetemjöl
1 msk smält smör
4 ägg
finrivet skal av 1 lime

Tryffeltopp:
275 g mjölkchoklad
50 g mörk choklad
2,5 dl grädde
1 msk honung
1 msk smör

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm. Klipp ut ett runt bakplåtspapper och lägg det i botten av formen.

2. Blanda alla ingredienser till botten, häll smeten i formen, jämna till ytan och grädda mitt i ugnen ca 12 minuter tills den inte längre är rinnig. Ta ut kakan och låt den svalna.

3. Hacka chokladen till tryffeltoppen och lägg den i en bunke. Koka upp grädde och honung. Tillsätt smöret och häll den varma blandningen över chokladen. Rör till en jämn tryffel och häll den över kakan. Låt stå kallt över natten.

4. Servera med färsk frukt eller bär, en god glass eller sorbet.

12 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr