Botten:
4 dl kokos
0,5 dl socker
0,5 dl farin
0,5 dl ljus sirap
1 msk kakao
1 msk vetemjöl
1 msk smält smör
4 ägg
finrivet skal av 1 lime
Tryffeltopp:
275 g mjölkchoklad
50 g mörk choklad
2,5 dl grädde
1 msk honung
1 msk smör
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm. Klipp ut ett runt bakplåtspapper och lägg det i botten av formen.
2. Blanda alla ingredienser till botten, häll smeten i formen, jämna till ytan och grädda mitt i ugnen ca 12 minuter tills den inte längre är rinnig. Ta ut kakan och låt den svalna.
3. Hacka chokladen till tryffeltoppen och lägg den i en bunke. Koka upp grädde och honung. Tillsätt smöret och häll den varma blandningen över chokladen. Rör till en jämn tryffel och häll den över kakan. Låt stå kallt över natten.
4. Servera med färsk frukt eller bär, en god glass eller sorbet.
12 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng