12 port
100 g mörk choklad minst 70%
4 msk smör eller kokosolja
1 nypa salt
4 msk osötat jordnötssmör
½ tsk äkta vaniljpulver
1 tsk lakritspulver eller annan smaksättning
45 g krossade salta jordnötter att toppa med
Smält chokladen i mikro eller vattenbad. Sätt åt sidan och låt svalna.
Blanda i alla övriga ingredienser, förutom nötterna.
Häll smeten i bakplåtspappersklädd form (10 x 15 cm).
Toppa med finhackade jordnötter. Låt kallna helt i kylen.
När smeten stelnat helt skär du i rutor med vass kniv, max 2 x 2 cm. Förvara i kyl eller frys.
Tips!
Tål du inte jordnötter kan du använda annan typ av nötsmör som mandel- eller hasselnötssmör i chokladsmeten och toppa med rostade och hackade mandlar/hasselnötter. Det är också gott med sesampasta (tahini) och rostade sesamfrön eller kokosflingor som topping! I stället för lakrits kan du smaksätta rutorna med kaffepulver, kanel eller anis.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…