150 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
1,5 msk ljus sirap
3,75 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
rivet skal av 1 apelsin
75 g chokladknappar
eller hackad choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Blanda alla ingredienser utom chokladen till en smidig deg, gärna i matberedare. Knåda försiktigt in chokladen, rulla till 2 längder och lägg på plåten. Platta till litet.
3. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna litet innan du skär upp i snitt - låt dock inte kallna helt.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng