100 g smör
2 ägg
50 g ljus blockchoklad
Rivet skal från 1/2 apelsin
2 tsk ljus sirap
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1/2 dl kakao
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
75 g hackad mörk choklad
50 g syltad apelsinskal
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull tillsammans med den ljusa chokladen och sirapen och riv sedan ner apelsinskalet.
3. Häll över i en bunke och rör ner äggen, ett i taget.
4. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
5. Grovhacka den mörka chokladen och de syltade apelsinskalen och blanda med de torra ingredienserna.
6. Vänd ner mjölblandningen i bunken med smörsmeten.
7. Forma degen till tre längder på en bakplåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.
8. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter på 175 grader.
9. Ta ut plåten och stäng av ugnen. Skär längderna i centimeterstora bitar på plåten och ställ sedan in den i ugnen igen. Låt stå tills ugnen svalnat.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng