Choklad- och apelsinbiscotti

Ingredienser

100 g smör
2 ägg
50 g ljus blockchoklad
Rivet skal från 1/2 apelsin
2 tsk ljus sirap

4,5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1/2 dl kakao
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
75 g hackad mörk choklad
50 g syltad apelsinskal

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret i en kastrull tillsammans med den ljusa chokladen och sirapen och riv sedan ner apelsinskalet.

3. Häll över i en bunke och rör ner äggen, ett i taget.

4. Blanda de torra ingredienserna i en skål.

5. Grovhacka den mörka chokladen och de syltade apelsinskalen och blanda med de torra ingredienserna.

6. Vänd ner mjölblandningen i bunken med smörsmeten.

7. Forma degen till tre längder på en bakplåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.

8. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter på 175 grader.

9. Ta ut plåten och stäng av ugnen. Skär längderna i centimeterstora bitar på plåten och ställ sedan in den i ugnen igen. Låt stå tills ugnen svalnat.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr