Placeholder

Chokaldfudge med saltlakrits

Ingredienser

Fyllning
5–6 st Turkisk peppar-karameller (eller liknande), grovt krossade eller hackade

Fudge
400 g mörk choklad
25 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g (okokt) (använd inte den sorten som heter original eller karamalliserad)

Gör så här

1. Krossa eller hacka karamellerna lite grovt.

2. Smält chokladen ihop med smöret i en skål över vattenbad. Öppna burken på den kondenserade mjölken.

3. Tillsätt den kondenserade mjölken i chokladsmeten och rör om ordentligt.

4. Rör ner de hackade lakritskaramellerna.

5. Bred snabbt ut smeten i en form, ca 12 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt fudgen stelna i kylen i ett par timmar. Skär den i bitar när den stelnat. (En lite större form kan användas, men då blir bitarna lite plattare).

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

bakgrund monterrato
Fynd – “Ett väldigt trevligt vin för ett klockrent pris” – Vinbanken oktober 2025
119 kr