4.75 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
2 ägg
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
2.25 dl mjölk
0.75 dl neutral olja
2.5 dl chokladknappar
Portioner: 15 muffins
Ugn: 220 grader
Tid: 45 min (25 min förberedelse, 17-20 min i ugn)
1. Sätt ugnen på 220 grader och lägg ut 15 muffinsformar på en plåt
2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke
3. Vispa ihop ägg, farinsocker och strösocker i en annan bunke
4. Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten
5. Tillsätt mjölk och olja
6. Rör ihop till en jämn och klumpfri smet
7. Rör ner chokladen
8. Grädda mitt i ugnen i 220 grader i 5 min
9. Sänk ugnen till 180 grader och grädda ytterligare 12-15 min. Känn med provsticka om de är klara
Recept från: https://blogg.amelia.se/fridasbakblogg/2016/02/26/chocolate-chip-muffins/
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…