Placeholder

Chocolate chip-muffins

Ingredienser

4.75 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
2 ägg
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
2.25 dl mjölk
0.75 dl neutral olja
2.5 dl chokladknappar

Gör så här

Portioner: 15 muffins
Ugn: 220 grader
Tid: 45 min (25 min förberedelse, 17-20 min i ugn)

1. Sätt ugnen på 220 grader och lägg ut 15 muffinsformar på en plåt
2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke
3. Vispa ihop ägg, farinsocker och strösocker i en annan bunke
4. Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten
5. Tillsätt mjölk och olja
6. Rör ihop till en jämn och klumpfri smet
7. Rör ner chokladen
8. Grädda mitt i ugnen i 220 grader i 5 min
9. Sänk ugnen till 180 grader och grädda ytterligare 12-15 min. Känn med provsticka om de är klara

Recept från: https://blogg.amelia.se/fridasbakblogg/2016/02/26/chocolate-chip-muffins/

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.