Chocolate Chip Cookies

Ingredienser

200 g Smör, rumsvarmt
1,5 dl Strösocker
1,5 dl Farinsocker
1 msk Vaniljsocker
1 Ägg
1 Äggula
4.5 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
0.5 tsk Salt
3 dl Chokladknappar

Gör så här

1 Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
2 Vispa rumsvarmt smör med strösocker, farinsocker och vaniljsocker krämigt.
3 Tillsätt ägg och äggula, rör om tills smeten går ihop.
4 Arbeta sedan in vetemjöl, bakpulver och salt. Knåda ihop en smidig kakdeg.
5 Tillsätt 2/3 av chokladknapparna och arbeta in dem i degen.
6 Rulla 10 stora bollar av kakdegen, drag sedan isär alla bollar så att de delar sig på mitten och lägg med den ojämna sidan uppåt på en plåt.
7 Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 9-10 minuter, tag ut och lägg på resterande chokladknappar.
8 Låt svalna på plåten innan du flyttar dem.

Betyg (27 röster)

Kommentarer

Jättegoda kakor rekommenderar starkt

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.