200 g Smör, rumsvarmt
1,5 dl Strösocker
1,5 dl Farinsocker
1 msk Vaniljsocker
1 Ägg
1 Äggula
4.5 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
0.5 tsk Salt
3 dl Chokladknappar
1 Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
2 Vispa rumsvarmt smör med strösocker, farinsocker och vaniljsocker krämigt.
3 Tillsätt ägg och äggula, rör om tills smeten går ihop.
4 Arbeta sedan in vetemjöl, bakpulver och salt. Knåda ihop en smidig kakdeg.
5 Tillsätt 2/3 av chokladknapparna och arbeta in dem i degen.
6 Rulla 10 stora bollar av kakdegen, drag sedan isär alla bollar så att de delar sig på mitten och lägg med den ojämna sidan uppåt på en plåt.
7 Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 9-10 minuter, tag ut och lägg på resterande chokladknappar.
8 Låt svalna på plåten innan du flyttar dem.
Jättegoda kakor rekommenderar starkt
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng