Placeholder

Chilikasslergratäng

Ingredienser

500 g kassler
1 dl finhackad röd paprika
1 - 2 vitlöksklyftor
3 dl hårdvispad grädde
0,5 dl chilisås
1 tsk curry
1 krm chiliflakes
3 dl riven ost, fet och smakrik
smör till stekning

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Stek den finhackade paprikan och vitlöken i smör tillsammans med kryddorna tills det mjuknar. Fördela i botten av en ugnssäker form. Placera de tunna kasslerskivorna omlott över.

3. Vispa grädden och rör försiktigt ned chilisås. Bred chiligrädden över kasslerskivorna så att det täcker.

4. Toppa med riven ost och gratinera tills osten fått fin färg, ca 20 minuter.

5. Servera gärna med kokt blomkål.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.