Chiligryta 4 port.

Ingredienser

1 stor gul lök
4 st stjälkar selleri
2 st tomater
2 st vitlöksklyftor
1 tsk zeta creme soltorkade tomater
33 cl mörk Ale
1 l utblandad köttfond
2 paket bacon
400 g nötfärs
500 g ansad högrev
3 st chili
1 st torkad chili
1/2 st habanero
1 tsk Worcestershire sauce
1 tsk honung
Blandade bönor
Salt
Peppar
Oregano
Lökpulver
Paprikapulver
Smoked paprikapulver
Chilipulver
Spiskummin

Serveras med nachos, gurka, sallad och gräddfil, toppa med ost.

Gör så här

1. Hacka och skär upp alla ingredienser!

2. Stek löken på låg värme, till den har mjuknat och är söt.

3. Tillsätt tomat och selleri, stek en stund. Ge kötten stekyta, stek nötfärsen och högreven på HÖG värme.

4. Häll ner öl, vitlök, chili och habanero. Låt kola ner lite.

5. Ha i resten av ingredienserna och låt sjuda tills köttet är mört.

6. Plocka undan och förbered salladen.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.