600 g djupfryst torskfilé
smör
1 msk vetemjöl
1,5 tsk salt
1,5 dl vispgrädde
ca 0,5 dl chilisås
1 - 1,5 dl riven ost
1. Tina fisken så att den går att skära i ca 2 cm tjocka skivor. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Smörj ett ganska stort ugnssäkert fat med kant och strö ut mjölet på fatet. Lägg i fiskbitarna. Krydda med salt.
3. Blanda grädde och chilisås och häll det över fisken. Strö över osten och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Strö gärna över litet dill.
4. Servera med kokt potatis och någon grönsak.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng