Chili sin carne med bröd

Ingredienser

400 gram vegofärs
1 st gul lök
2 klyftor vitlök
1 st paprika
400 gram krossade tomater
4 tsk tomatpuré
1 msk grönsaksbuljong
1 tsk chilipeppar
1 tsk mejram
400 gram vita bönor i tomatsås
olja
salt & peppar

Gör så här

Receptet är för 4 personer.

1. Skala och hacka löken och vitlöken. Kärna ur paprikan och skär den i bitar. Bryn lök och vitlök i lite olja på svag värme.

2. Rör ner färsen och paprikan. Bryn alltsammans några minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs en minut.

3. Lägg i resten av ingredienserna och kryddorna. Koka grytan utan lock ca 10-15 minuter. Rör om ofta. När det mesta av vätskan har kokat in, smaka av med salt och peppar.

4. Låt alltsammans bli genomvarmt.

Tillbehör: Servera med franskbröd och sallad.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.