Chili con carne

Ingredienser

1 kg nötfärs
2 pkt bacon
4 st gul lök
2 st röd paprika
6 st vitlöksklyftor
2 st köttbuljong
4 dl tomatpuré
2 dl vatten
2 burkar vita bönor i tomatsås
2 msk chilipulver
2 tsk oregano
2 tsk cayennepeppar

Gör så här

Börja med att hacka löken och paprikan och skär upp baconet i 3-4 cm bitar.

Fräs löken i en gryta samtidigt som du knapersteker baconet i en panna.

Ha i köttfärsen i grytan och bryn det tillsammans med löken.

När du brynt färsen tillsammans med löken så blanda i vita bönor, vatten, tomatpuré, köttbuljongen, bacon, chilipulver, oregano och cayennepeppar.

Ha i paprikan någon minut före du tar av den från spisen så den bara hinner bli genomvarm, annars blir den snabbt mosig.

Låt det koka upp och servera med ris.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.