1 kg nötfärs
2 pkt bacon
4 st gul lök
2 st röd paprika
6 st vitlöksklyftor
2 st köttbuljong
4 dl tomatpuré
2 dl vatten
2 burkar vita bönor i tomatsås
2 msk chilipulver
2 tsk oregano
2 tsk cayennepeppar
Börja med att hacka löken och paprikan och skär upp baconet i 3-4 cm bitar.
Fräs löken i en gryta samtidigt som du knapersteker baconet i en panna.
Ha i köttfärsen i grytan och bryn det tillsammans med löken.
När du brynt färsen tillsammans med löken så blanda i vita bönor, vatten, tomatpuré, köttbuljongen, bacon, chilipulver, oregano och cayennepeppar.
Ha i paprikan någon minut före du tar av den från spisen så den bara hinner bli genomvarm, annars blir den snabbt mosig.
Låt det koka upp och servera med ris.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk