Ingredienser
Justera portioner:
500 g Kycklinglårfilé
1.5 msk Majsstärkelse
1 msk risvinäger
SÅS
1 dl Kycklingbuljong
1 msk Kinesisk soya
2 msk Farinsocker
1 msk Majsstärkelse
3 msk Oystersås
0.5 tsk risvinäger
1 msk Rapsolja
GRÖNSAKER
2 st Morötter
1 st Lök
1 st Broccoli
1 burk Minimajs
1 burk Bambuskott
3 st Vitlöksklyftor
Salt
1 st Själkselleri
TILL SERVERING
Ris
Steg
1
KYCKLINGEN & SÅSEN
Tärna kycklingen och blanda den med risvinäger, lite salt och majstärklse. Ställ åt sidan och blanda ihop alla ingredienserna till såsen i en skål
2
GRÖNSAKERNA
Strimla och hacka alla grönsaker så att du har allting redo.
Du kan byta ut mot andra grönsaker!
3
BÖRJA WOKA
Stek kycklligen gyllene i olja och lägg sedan över på ett fat.
Stek sedan lök och morot i 1-2 minuter tills löken fått lite färg. Vänd i resten av grönsakerna och pressa i vitlök. Woka i tills grönsakerna mjuknat något. Vänd sedan i såsen och kycklingen och låt allt woka ihop sig. Smaka av med salt.
4
SERVERA
Servera med ris eller nudlar!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…