Chicken chop sue – enkel och mild wok

Ingredienser

Ingredienser
Justera portioner:
500 g Kycklinglårfilé
1.5 msk Majsstärkelse
1 msk risvinäger
SÅS
1 dl Kycklingbuljong
1 msk Kinesisk soya
2 msk Farinsocker
1 msk Majsstärkelse
3 msk Oystersås
0.5 tsk risvinäger
1 msk Rapsolja
GRÖNSAKER
2 st Morötter
1 st Lök
1 st Broccoli
1 burk Minimajs
1 burk Bambuskott
3 st Vitlöksklyftor
Salt
1 st Själkselleri
TILL SERVERING
Ris

Gör så här

Steg

1
KYCKLINGEN & SÅSEN

Tärna kycklingen och blanda den med risvinäger, lite salt och majstärklse. Ställ åt sidan och blanda ihop alla ingredienserna till såsen i en skål

2
GRÖNSAKERNA

Strimla och hacka alla grönsaker så att du har allting redo.
Du kan byta ut mot andra grönsaker!

3
BÖRJA WOKA

Stek kycklligen gyllene i olja och lägg sedan över på ett fat.
Stek sedan lök och morot i 1-2 minuter tills löken fått lite färg. Vänd i resten av grönsakerna och pressa i vitlök. Woka i tills grönsakerna mjuknat något. Vänd sedan i såsen och kycklingen och låt allt woka ihop sig. Smaka av med salt.

4
SERVERA

Servera med ris eller nudlar!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.