Ingredienser
Justera portioner:
500 g Kycklinglårfilé
1.5 msk Majsstärkelse
1 msk risvinäger
SÅS
1 dl Kycklingbuljong
1 msk Kinesisk soya
2 msk Farinsocker
1 msk Majsstärkelse
3 msk Oystersås
0.5 tsk risvinäger
1 msk Rapsolja
GRÖNSAKER
2 st Morötter
1 st Lök
1 st Broccoli
1 burk Minimajs
1 burk Bambuskott
3 st Vitlöksklyftor
Salt
1 st Själkselleri
TILL SERVERING
Ris
Steg
1
KYCKLINGEN & SÅSEN
Tärna kycklingen och blanda den med risvinäger, lite salt och majstärklse. Ställ åt sidan och blanda ihop alla ingredienserna till såsen i en skål
2
GRÖNSAKERNA
Strimla och hacka alla grönsaker så att du har allting redo.
Du kan byta ut mot andra grönsaker!
3
BÖRJA WOKA
Stek kycklligen gyllene i olja och lägg sedan över på ett fat.
Stek sedan lök och morot i 1-2 minuter tills löken fått lite färg. Vänd i resten av grönsakerna och pressa i vitlök. Woka i tills grönsakerna mjuknat något. Vänd sedan i såsen och kycklingen och låt allt woka ihop sig. Smaka av med salt.
4
SERVERA
Servera med ris eller nudlar!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng