Till kycklingen
700 gram kyckling
2 msk smör
1/2 tsk oregano
1/2 tsk basilika
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
Till såsen
2 msk smör
4 vitlök (pressad)
3 msk mjöl
2 dl mjölk
1/2 tsk oregano
1/2 tsk basilika
1/2 dl parmesan
1/2 tsk salt & peppar
450 gram pasta
FÖRBEREDELSE
1. I en kastrull på medelhög värme, smält smör, tillsätt sedan kycklingbröst.
2. Krydda med salt, peppar, oregano, och basilika. Stek 8-10 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Ta bort från värmen och ställ kyckling åt sidan.
3. I samma panna på medelvärme, smält smör och tillsätt vitlöken. Stek tills vitlöken börjar mjukna.
4. Tillsätt hälften av mjölet till vitlök och smör, rör om tills beaktades. Tillsätt sedan resten av mjölet och rör om.
5. Häll i mjölken lite i taget under omrörning väl, rör om ordentligt emellan. Häll i resten av mjölken och låt den stå tills sås börjar tjockna.
6. Krydda med salt, peppar, oregano, och basilika, och rör om ordentligt.
7. Lägg i parmesanost och rör om tills smält.
8. Häll såsen över den kokta penne pasta, lägg i kycklingen och blanda väl.
9. Tillsätt persilja och extra parmesan och blanda igen.
10. Njut!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…