500 g torsk, filé i bitar
1 kg potatis
--
1 st purjolök, finstrimlad
250 g broccoli, buketter
150 g fetaost, smulad
2.5 dl matgrädde
2 msk grönsaksfond
1 kruka dill, finhackad
1 st vitlöksklyfta, pressad
--
250 g cocktailtomater
0.5 st rödlök, finhackad
2 msk olivolja
1. Sätt ugnen på 200°. Lägg torsken i en ungsform, salta måttligt och vitpeppra lätt. Lägg på en smörklick. Sätt potatisen på kokning.
2. Fördela purjolök, broccoli och fetaost i formen. Blanda grädden med buljong, dill och vitlök och häll över fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills torsken är klar (~52 grader).
3. Skär tomaterna i mindre bitar och vänd runt med lök och olivolja till en liten sallad. Smaka av med salt och peppar. Servera till fisken och potatisen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…