250 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
5,5 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g Philadelphiaost
1 ägg
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl hallon att toppa med
1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg små muffinspormar på en bakplåt eller använd en muffinsplåt.
2. Blanda alla ingredienser till degen. Den är mjuk men går att hantera. Dela degen i 3 bitar och rulla till bollar stora som valnötter.
3. Lägg en degboll i varje form och tryck en grop i mitten.
4. Rör färskosten krämig och tillsätt övriga ingredienser till fyllningen. Fyll gropen i varje kaka med ca 1 msk färskostfyllning. Toppa med hallon och grädda mitt i ugnen ca 7 - 8 minuter. Låt kallna på galler under duk.
5. Om du använder en muffinsplåt måste du låta kakorna kallna helt innan du vänder plåten upp och ned och tar ut dem.
18 - 20 st
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk