Botten
200 gram digestivekex (sockerfria)
100 gram smält Lätta mini 28%
Bunke 1 (stor)
3 st äggulor
200 gram philadelhiaost lightest
(hade i lite citronsaft för att få lite syrlighet i min)
Bunke 2 (mellan)
3 dl vispgrädde
2 msk vaniljsocker
Bunke 3 (mellan)
3 st äggvitor
2 dl Stevia
Gör så här:
1. Lägg kexen i en påse & krossa dem till små smulor.
Häll smulorna i en form med löstagbara kanter & blanda med smör & olja
till det blir så pass fast att du kan trycka ut det till en botten.
(I mitt fall blev de 18 formar och ca 17 gram kex / form)
2. Vispa ihop ingredienserna i bunke 1...bara några snabba varv så de blandas
3. Vispa ihop ingredienserna i bunke 2. Vispas till fast konsistens.
4. Vispa ihop ingredienserna i bunke 3. Vispas hårt....du ska kunna vända skålen uppochner ;)
5. Blanda sedan innehållet i bunke 2 i bunke 1....vänd sedan ner innehållet i bunke 3 i bunke 1. Vänd försiktigt
(absolut inte vispa)
med en slickepott tills allt blandat sig.
6. häll allt i formen/formarna
(ca 31gram/form)
Dekorera med lite strössel
& sätt i frysen i minst 4-6 timmar eller helst över natten.
Ta fram ca 10min före servering
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar
Glutenfria skrabbelucker
Munk